Tutorial Hosting

Data publicarii: Aprilie 2003

Tutoriale » Hosting » Tutorial Hosting Partea 2

Hosting Apr 2003

Tutorial Hosting - Partea 2

Aceasta sectiune trateaza: Construirea unui site
Site-ul propriu-zis este format din fisiere.
Paginile pe care le vizionam folosind browserul sunt sunt de fapt fisiere gazduite pe server. Aceste fisiere sunt realizate folosind anumite "tehnologii" (de exemplu HTML, PHP) si pot contine text, imagini, sunete sau filme.

Pentru crearea paginilor web aveti nevoie de cunostinte de HTML. Astfel veti putea crea frumoase pagini web, dar care vor fi statice. Folosind JavaScript puteti face ca paginile voastre sa fie dinamice. Acestea ar fi informatiile minimale necesare fara a mai discuta de animatie Flash, baze de date si altele.

Pe linga aceste cunostinte sunt necesare si citeva programe cum ar fi: editoare si validatoare HTML, editoare CSS sau programe pentru prelucrarea imaginilor.

Crearea paginilor web poate fi facuta online sau offline.
Online se face doar atunci cind sunt folosite utilitarele puse la dispozitie de serverul gazda, deoarece este o operatie de lunga durata care duce la o nota de plata mare in situatia conectarii prin dial-up.
De preferat este lucrul offline, pe calculatorul personal, si abia versiunea finala sa fie publicata pe server.

Cel mai simplu mod de editare HTML este folosirea unui editor cod sursa, cum ar fi Notepad, iar apoi verificarea paginii prin deschiderea ei cu browserul instalat pe calculator. Aceasta metoda este recomandata celor care au bune cunostinte de HTML.

Alta metoda este folosirea editoarelor specializate cum ar fi de exemplu:

  • Macromedia Dreamweaver
  • CoffeeCup HTML Editor
  • Microsoft FrontPage
Utilizind astfel de editoare nu aveti nevoie de cunostinte de HTML decit intr-o mica masura.

Pentru a conferi paginii o nota de actiune se pot adauga scripturi.
Scripturile JavaScript sunt de tip client, fiind executate in browser la client, in timp ce scripturile PHP sunt de tip server, executate pe server iar rezultatul este interpretat de browser si afisat.

Spre deosebire de paginile HTML care pot fi vazute local (fisierele de pe calculator) sau de pe Internet, afisarea lor fiind aproximativ aceeasi, paginile PHP pot fi vizionate corect doar de pe Internet. Local aceste pagini se deschid ca niste fisiere text.

Exemplu pentru realizarea unui site.

Sus

Utilitare necesare
Sunt aplicatii folosite de webdesigner de exemplu pentru realizarea, editarea sau verificarea paginii web sau a imaginilor.
Mai multe informatii gasiti aici.

Sus

Legenda
HTML - HyperText Mark-up Language, limbaj folosit pentru producerea paginilor web. Browserele interpreteaza acest limbaj afisand rezultatul pe ecran.
PHP - Hypertext Preprocessor, limbaj interpretat pe server iar rezultatul este afisat de browser.
CSS - Cascading Style Sheets
Online - Conexiunea la internet este activa
Offline - Conexiunea la internet este inactiva sau actiunea este realizata local pe calculator.

Sus

Tutoriale
15 Jan 2025  10:05 PM

Copyright © 2005-2023 Termeni si conditii
 
Comentarii:

Sus