Port Forwarding

Data publicarii: Martie 2007

Tutoriale » Networking » Port Forwarding

Networking Mar 2007

Port Forwarding

Translatarea permanenta a unui port pe gateway-ul retelei catre o adresa IP si un port din reteaua privata se numeste Port Forwarding sau Port Mapping. Practic deschidem un port in router pentru a permite accesul catre un server (de exemplu http sau ftp) aflat in spatele unui firewall.

In cazul in care nu este activat Port Forwarding solicitarea primita de gateway pentru un anume port (de exemplu portul 80 pentru server web) nu va fi procesata deoarece acesta nu va sti care-i adresa IP si portul, din reteaua privata, catre care s-o trimita.

Setari necesare

1. Adresa IP a computerului din reteaua privata care ruleaza aplicatia tip server
Start->Run->cmd->Enter->ipconfig->Enter, notati IP Address afisata

2. Setarea routerului pentru Port forwarding
Accesati pagina web de configurare a routerului conform datelor din manualul de utilizare (adresa IP, username si password). In sectiunea Port Forwarding sau Virtual Server initiati o noua inregistrare care va contine adresa IP a serverului (aflata la pasul anterior), portul folosit pentru respectiva aplicatie si tipul protocolului TCP/UDP (Both).

De exemplu:

ServicesPort Numbers
HTTP80
FTP21
POP3110
SMTP25

3. Adresa IP publica este adresa portului WAN a routerului, ea fiind comunicata de provider sau este obtinuta dinamic.
Verifica aici adresa ta IP publica cu care de identifici pe Internet.

4. Setarea aplicatiei pentru conectarea printr-un router consta in stabilirea portului si adresei la care routerul va trimite solicitarea primita.

Exemplu - Linksys WRT54GL si RMDC++

Configurati routerul astfel:
Aplicatia: RMDC, Port: 10000, Protocol: Both, Adresa IP: 192.168.1.123

Firmware Linksys
Port Forwarding

Firmware DD-WRT
Port Forwarding

Firmware Tomato
Port Forwarding

Internet Connection Sharing
Port Forwarding

Pentru RMDC++ setati conexiunea tip activ, adresa IP publica si portul setat in router (10000)

Port Forwarding

Sus

Tutoriale
18 May 2024  12:20 PM

Copyright © 2005-2023 Termeni si conditii
 
Comentarii:
Alin
26-11-2012
Buna ziua ! Sunt un incepator in chestiunile legate de internet si am urmatoarea problema : Doresc sa invat dezvoltare WEB si vreau sa testez cum se vede site-ul meu din Internet , adica din afara retelei locale. Tocmai am instalat de curind serverul Apache , luat de la adresa http://archive.apache.org/dist/httpd/binaries/win32/apache_2.2.10-win32-x86-no_ssl.msi , iar in momentul cind introduc in bara URL a navigatorului oricare din variantele localhost 127.0.0.1 192.168.1.2 functioneaza perfect ! Daca in schimb introduc adresa IP externa (luata chiar de pe acest site) sta mult si apoi da un mesaj de genul "serverul nu raspunde suficient de rapid ..." ! Parcurgind diferite tutoriale de pe internet mi-am format impresia ca tot ce ar trebui este sa fac port forwarding pentru portul 80 la adresa IP interna 192.168.1.2 , ceea ce am si facut. Mai mult , am introdus acest IP si in sectiunea DMZ , in panoul de configurare a modem-ului. Cu toate acestea , tot nu merge !!! Mentionez ca am internet de la RomTelecom printr-un modem HUAWEI SmartAx MT882 clicknet , iar IP-ul extern este dinamic (operatiunea de mai sus as fi facut-o doar pentru sesiunea de lucru prezenta , adica as fi introdus in bara de cautare IP-ul extern actual la fiecare repornire a calculatorului , totul doar din ratiunea de pura testare , insa oricum nu functioneaza) As dori sa va rog sa ma lamuriti daca se poate face ceea ce doresc eu , si in caz afirmativ in ce fel !?
Stelian
12-03-2013
Am reusit sa deschid portul necesar pentru jocul meu cu instructiujile tale. La fel voi face pentru aplicatia de monitorizare a camerelor video de supraveghere de acasa. Merci Catalin
Valentin
06-04-2013
Buna ziua, am net de la Romtelecom am comandat si un IP STATIC si am un DVR acasa si doresc sa-l vad de oriunde, numai ca dupa maxime setari nu am reusit nimic, nu mai inteleg ce trebuie facut, modemul este acela alb WIRELESS Huawei 655b. daca poate cineva sa ma ajute..
Autor
06-04-2013
Trebuie setat la modemul Huawei Port Forwarding pentru portul folosit de interfata web a DVR-ului. Acest port este mentionat in manualul de utilizare al DVR-ului.
Din pacate nu dispun de un astfel de modem sa-ti indic pasii necesari dar am vazut tutoriale pe net care explica acest lucru si nu este ceva complicat.
Este recomandat sa setezi pe modem ca DVR-ul sa foloseasca adresa IP statica si apoi faci port forwarding, care iti va translata un port extern catre un port intern si adresa IP a DVR-ului.
Laurentiu
17-05-2013
Salut! Sunt cam incepator in retelistica si am o mica problema cu o retea formata din 3PC si un server cu W2K3 R2. Toate sunt conectate prin router Cisco iar la internet printr-un router TP-Link 740N. Nu reusesc sa conectez 1PC(laptop) de la distanta la server de pe internet. Nu imi dau seama unde gresesc posibil metoda de conectare(Remote desktop Connection ori prin Port Forwarding)?
Autor
17-05-2013
De ce ai nevoie de 2 routere (Cisco si TP-Link) in reteaua ta?
Daca routerul TP-Link face conexiunea la Internet la el setezi Port Forwarding daca doresti sa deschizi un port.
Depinde ce vrei sa faci de la distanta (lipsesc detaliile). Te poti conecta cu Teamviewer.
Laurentiu
17-05-2013
Reateaua conectata la Cisco(1Gb) formata din 3PC acceseaza un program de contabilitate aflat de server. Reteaua conectata la TP-LINK(150Mb) asigura internetul wirelless. Problema este ca unul din PC e laptop si apare nevoia de a se conecta din alte locatii prin internet. Sper ca am fost mai explicit in privinta problemei.
Iuliana
21-05-2013
acasa folosesc router si pe un calculator rulez un server ftp. cand sunt la serv nu pot face transfer de fisiere. un coleg zice ceva de un port forwarding la router pentru portul de ftp dar nu stie detalii cum se face. este adevarat? multumesc
Autor
21-05-2013
Este adevarat. La router fa Port Forwarding pentru portul 21.

Sus